söndag 22 februari 2009

ANN-SOFI ROXHAGE - THE ODOROUS POSTERS VERNISSAGE FREDAG 27/2Vernissage fredag 27/2 kl 18-20

27 februari - 28 mars 2009
Öppettier: ons-fre kl.13-16, fre-lör kl. 13-17
VARMT VÄLKOMMEN!

The Odorous Posters / Ann-Sofi Roxhage

Det finns något mystiskt och odefinierbart med luktsinnet. Kanske har det att göra med de rumsliga sinnenas dominans över vår förståelse för omvärlden. Synen, hörseln och känseln talar om för oss om ett objekt har en speciell form, utbredning och plats i rummet. På samma sätt registrerar vårt smaksinne befintliga objekt i munhålan. Dofter och lukter förnimms emellertid utan synbar anledning, som från ingenstans. Dofternas kemi låter sig därför inte lätt förstås eller beskrivas. Icke desto mindre är vår hjärna under stark och oupphörlig påverkan av kemiska signaler i vår omgivning.

I installationen The Odorous Posters gör konstnären Ann-Sofi Roxhage ett nedslag i doftens potential och dess tillämpning som redskap för kontroll och kommunikation. Verket refererar till såväl reklamens bildspråk som tidigare decenniers konceptkonst.

Ann-Sofi Roxhage är född 1975, bor och verkar i Göteborg. Hon är utbildad vid Högskolan för Fotografi och Film och Konsthögskolan Valand i Göteborg. De senaste åren har hon bland annat ställt ut på Custard Factory i Birmingham (England), Galleri Bastard i Oslo (Norge),
Tromsø Kunstførening (Norge), Borås Konsthall och Centrum för fotografi i Stockholm.

Inga kommentarer: